Sorry, nothing in cart.

Hálószoba tippek

Hálószoba tippek

Egy kényelmes matrac önmagában nem elég ahhoz, hogy az ágy igazán pihenésre csábító legyen. Megmutatjuk Neked a négy legfontosabb elemet, amivel barátságossá teheted a hálószoba legfontosabb bútordarabjának környezetét!

1. FAL

A hálószoba fókuszpontja az ágy és mögötte a fal. Fontos tervezési kiindulópont, mivel otthonunk második leggyakrabban dekorált falfelületéről van szó, ami alapvetően meghatározza a hangulatot.

Számos módját választhatod a fal hangsúlyozásának, a lényeg, hogy karaktert adj a térnek. A legegyszerűbb, egyben legnépszerűbb megoldás, ha festéssel vagy különleges tapétával, esetleg posztertapétával dekorálod a falat.

Precíz tervezést igényelnek a különböző, akár 3D falburkolatok, amelyekkel erőteljesebb hatás, drámaibb látvány érhető el.

2. FEJVÉG

A fejvég amellett, hogy praktikus, mert védi a falat, a legmeghatározóbb látványelemmé válhat, ezért érdemes átgondolni, hogy feltűnő vagy a környezetébe simuló darabot szeretnénk.

Talán nem is hinnéd, mennyi kreativitás rejlik ebben a néhány négyzetméterben! Elsőként a méretét gondold át: az ágy, de a helyiség arányaihoz, belmagassághoz is igazodjon, mert egy túlméretezett darab könnyen rátelepedhet a szobára.

A klasszikus tűzött fejvégben a kárpit anyagnak hála sok lehetőség rejlik, az biztos, hogy bársonnyal borítva örök darab.

Plusz funkciót kaphat egy fejvég, ha a két oldalához polcokat csatlakoztatsz. Duplán nyersz azzal is, ha a kazettás falburkolat festésében bátor vagy, mert az a térélményre is kihatással van.

3. KISBÚTOROK

A kiegészítő bútoroknak fontos szerepük van abban, hogy az ágy valóban kényelmes kuckó legyen.

Az ülőpadok, ládák, puffok és éjjeliszekrények nemcsak a rend megőrzésében segítenek, hanem az egységes látvány megalkotásában is. Nem bánod meg, ha időt szánsz az összehangolásukra.

Már rég nem igaz, hogy a fekhely két oldalára kizárólag egyforma éjjeliszekrény kerülhet, ebben is szabadon gondolkodhatsz.

Egy puff, egy ülőke az ágy végében nem csak hangulati elem, rakodófelületként is hasznos lehet. Ha ügyesen válogatod össze a kisbútorokat, a praktikus funkciókon túl díszítenek is, keretbe foglalják a látványt.

4. DEKORÁCIÓ

A hálóban is a szép kiegészítőkkel, dísztárgyakkal koronázhatjuk meg az összképet. Festmények, textíliák, vázák, szobrocskák segítenek személyessé, egyedibbé tenni a szoba stílusát.

Egy hangulatlámpa, fényfüzér mindig jó választás, egy pihe-puha szőnyeg pedig még meghittebbé teszi a szobát, ahogyan egy szép ágytakaró is. A fotók, festmények, grafikák örök kedvencek, és ha a fényviszonyok engedik, ne feledd a szobanövényeket sem. A végére hagytuk a legfontosabbat: a díszpárnákat, amelyek anyagukkal, színükkel hoznak izgalmas változatosságot. A formájukat is figyeld: a téglalap, a négyzet, a hengeres és a kerek akár egyszerre játékban lehet. Az ágynemű és az ágytakaró kiválasztása döntő jelentőségű. Egyetlen karakteres textília megalapozza a hangulatot. Legyen az ágynemű a kulcsdarab!